HTML

HitelSikerek

Friss topikok

Címkék

Mindent vissza azonnal?

2014.06.21. 11:14 DevizaAdós

Félre értés ne essék, nem az igét akarom hirdetni! Viszont sokan keresetek meg minket azzal a kérdéssel, hogy igaz-e az a hír, hogy miszerint ha semmis a szerződés, akkor egy összegben kell elszámolni a bank felé!
Először is a megállapítási kereset lényege az, hogy a tisztelt bíróságot arra kérjük csak és kizárólag, hogy annyit állapítson meg, hogy szerződés semmis-e vagy sem! Semmi másra nem kérjük! Nem kérjük, hogy beleírjon, kijavítsa, átszámolja stb… Tehát optimális esetben egy olyan jogerős ítélet lehet az ügyfél kezében, ami arról szól, hogy a kölcsönszerződés semmis! Ennyi! Ezek után a feleknek kell kezdeményezni az elszámolást egymás irányába (peren kívül)! DE!! Egyik fél sem kötelezhető arra, hogy elfogadja azt, amit a másik fél akar érvényesíteni! Amennyiben nem sikerül megállapodni akkor lehet pert kezdeményezni az elszámoltatásra! Amennyiben mi sem estünk át a ló túloldalára és valóban tisztességes elszámolást akarunk akkor a banknak nem éri meg a peres eljárás mivel további komoly plusz költségeket fog neki jelenteni a vesztes per illetéke és perköltsége!
Véleményem szerint az van, hogy: Tehát kaptunk (kifolyósítottak) 10 millió Ft-t. Az elmúlt évek alatt visszafizettünk 6 millió Ft-t! A Jogerős ítélet tegyük fel 2014.01.01-én született meg! Ezek után az én számológépem 2014.01.01-én azt mutatja, hogy 4 millió Ft olyan pénz van nálam ami nem engem illet! A bank ezt kérheti, és erre számolhat fel kamatot (véleményem szerint az ítélethirdetés napjától számítottan! Hiszen az óta van nálam jogtalanul) Egy érvénytelen, semmis szerződésen pedig gyarapodni, azon hasznot húzni törvényellenes! A PÉNZINTÉZET NEM KÉRHETI EGYBEN! Azért nem kérheti egyben mert ha lenne rá lehetőség akkor az egyenes út lenne egy előre jól kitervelt alvilági módszerre! Példa!
Nekem tetszik a te házad! Meg akarom szerezni, de hogyan lássak hozzá? Meg van! Adok neked kölcsönt! Tegyük fel, hogy a te házad ér 60 milliót (nagyságrend nem érdekes, sokkal inkább az arányok). Tehát 60 milliós házad van és én adok neked kölcsön 50 milliót! Már most tudom, hogy mit fogok tenni! Emelni fogom a költségeid! Létrejön köztünk a szerződés, én fél év múlva elkezdek emelni, amit te nem fogsz bírni! Perre viszed a szerződést, és kimondják, hogy semmis a köztünk létrejött szerződés! El kell számolnunk. Te már visszaadtál nekem 4 milliót! Tehát nálad van még 46 millió! (Kamatokkal, sallangokkal most nem foglalkozunk) Én tisztességes hitelezőként nem akarok gyarapodni a semmis szerződésen. De! És most jön a lényeg! Egy összegben visszakérem a még nálad lévő 46 milliót! NA UGYE , HOGY MEGSZEREZTEM A HÁZAD!!! Ha ezt meg lehetne tenni akkor egyenes út a maffiához! Nos, innentől kezdve majd valami aprópénzért eladom/eladatom és életed végéig tartozni fogsz nekem! No ezért nem kérheti vissza a hitelező egy összegben a pénzt az elszámolás után! Illetve nem a te magatartásodra róható fel a kialakult helyzet, a te szerződéses akaratod arról szólt, hogy 10-20-30 év alatt fizetsz majd vissza, és nem 4 év múlva egy összegben! 
Aki valahol egyet ért ezzel az oszthatja tovább!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelsikerek.blog.hu/api/trackback/id/tr626395459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2014.06.22. 09:52:04

Hááát, ennél ide jobb, összeszedettebb írások szoktak kikerülni.

Oké, tudom, hogy ez csak egy fb komment.
süti beállítások módosítása