HTML

HitelSikerek

Friss topikok

Címkék

Hogy lehet átlátható az, ami a fogyasztó számára titok??

2014.08.27. 17:25 DevizaAdós

 

Reggel óta zajlik a Fővárosi Törvényszéken az Axa Bank Magyar Állam ellen indított perének maratoni tárgyalása. A Bank jogi képviselői nem járultak hozzá kép- és hangfelvétel készítéséhez, továbbá kérték a nyilvánosság kizárását is. Ez utóbbit a Bíróság elutasította, ám most (du. fél 5 után) mégiscsak kiküldték a teljes hallgatóságot a tárgyalóteremből, ugyanis a bank forrásköltségeiről és árazási elveiről fog szó esni.

Miután a tisztességes szerződési feltételek egyik alapvető tulajdonsága az, hogy átláthatóak és objektívek legyenek, értetlenül állunk a helyzet előtt. Csak nekünk, a “hallgatóságnak” tűnik fel az, hogy ami a laikus fogyasztó számára egyszerűen titok, az már önmagában sem lehet átlátható feltétel? Dr Kis Tamás bíró és az államot képviselő ügyvédek számára ez miért nem kézenfekvő?

forrás: http://hitelsikerek.hu/hogy-lehet-atlathato-az-ami-a-fogyaszto-szamara-titok/

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://hitelsikerek.blog.hu/api/trackback/id/tr946642141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

==T== 2014.09.16. 13:19:48

Szeretném, ha tisztáznátok nekem valamit.

Befellegzett az adóspereknek
www.azenpenzem.hu/cikkek/befellegzett-az-adospereknek/2053/

" A jogszabály a jövőben nem engedi azoknak a pereknek a folytatását, ahol csak az érvénytelenség vagy részleges érvénytelenség megállapítását kérte az adós (pedig – mint arról korábban már írtunk –, a bíróságok előtt levő devizahiteles perek 95 százaléka ilyen). Ha nem mondja meg a bank ügyfele, hogy pontosan mit is szeretne („meg kell jelölnie, hogy milyen jogkövetkezmény alkalmazását kéri”), és csak semmisségre utazik, a pert meg kell szüntetni."

*** eddig az idézet.

A kérdésem: kérhet-e az adós egy perben semmisség mellett tényleges teljesítések alapján történő elszámolást?

Mert ha igen, akkor a józan eszem azt súgja, hogy továbbra is lehet perelni.

Ha meg nem, még mindig ott vannak a nemzetközi fórumok.

Vélemény?

bankvezér 2014.09.17. 23:48:50

@==T==:
Természetesen kérhet az adós egy perben semmisség mellett tényleges teljesítések alapján történő elszámolást.
Ami lényeges, hogy a bank is élhet ellenkeresettel minden olyan perben, ahol az adós konkrét jogkövetkezmény megállapítását is kérte a bíróságtól.
süti beállítások módosítása